Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ποτε δουλειά τη ΚΥΡΙΑΚΗ - Κάτω η χούντα των αγορών


Όταν προσπαθούν να παρουσιάσουν τα ιδιοτελή συμφέροντα των πιο επιθετικών τμημάτων του κεφαλαίου σαν συμφέροντα όλης της κοινωνίας.

Όταν Κυβερνήσεις, τρόικα, Δ.Ν.Τ. και Ε.Ε. προωθούν και εφαρμόζουν μέτρα που οδηγούν στη φτωχοποίηση και στην υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης εξυπηρετώντας ελληνικά και πολυεθνικά αφεντικά.

Όταν πανω από τα εργατικά συμφέροντα εμφανίζονται τα συμφέροντα των μεγάλων και μικρών ιδιοκτητών.

τότε η επιχειρούμενη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας ΚΑΙ στο εμπόριο, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ακόμη χτύπημα στην πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία.
Η λεηλασία των μισθών μας, το τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων, η μείωση των αποζημιώσεων, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων φαίνεται έπιασαν τόπο. Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε συνδυασμό με την ¨απελευθέρωση¨ του ωραρίου και τον ¨απεγκλωβισμό¨ του ωραρίου εργασίας από το ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων, ανοίγουν διάπλατα τις λεωφόρους της ανάπτυξης. Της ανάπτυξης της κερδοφορίας του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου μέσω του ξεζουμίσματος και της εξαθλίωσης των εργαζομένων και  την συγκέντρωση του πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια.
Όμως για τα εκατομύρια των ανέργων και των εξαθλιομένων εργαζομένων, γνωρίζουμε πως δεν μας λείπει ο χρόνος για να ΨΩΝΙΣΟΥΜΕ, αλλά ο μισθός και ο χρόνος ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ.
συγκέντρωση – παρέμβαση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
10.30 ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ


ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου