Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση ΤΡΙΤΗ 16/7 10.00 ΚΑΜΑΡΑ

Ανεξάρτητη - Ταξική - Απεργιακή 
συγκέντρωση και πορεία 
με κατεύθυνση την κατειλημμένη ΕΤ3 
ΤΡΙΤΗ 16/7 10.00 ΚΑΜΑΡΑ

Έναν και πλέον μήνα μετά το πραξικοπηματικό, ακόμη και με τους δικούς τους αστικούς νόμους, λουκέτο της ΕΡΤ, που οδήγησε εν μία νυκτί 2667 εργαζόμενους στην ανεργία και παρά τους κλυδωνισμούς που ακολούθησαν η "νέα" δικομματική κυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει απτόητη την προσπάθεια εξόντωσης της εργατικής τάξης προς όφελος των τραπεζιτών και των κεφαλαιούχων επιβάλλοντας νέα αντιλαϊκά μέτρα, όπως ακριβώς προστάζει το λόμπι των Βρυξελών και τα κοράκια του ΔΝΤ, τα διεθνή και ντόπια αφεντικα. 

Μετά από 3μισή χρόνια συνεχούς λιτότητας και 2 Μνημόνια που έχουν οδηγήσει ολόκληρο τον λαό στην ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση, το νέο "μίνι μνημόνιο" υπό μορφή πολυνομοσχεδίου που πρόκειται να κατατεθεί στην Βουλή την Τρίτη, έρχεται να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για ακόμη περισσότερες απολύσεις, υποχρεωτικές μεταθέσεις υπαλλήλων και περιορισμό των δαπανών στην Υγεία και τους Δήμους. Όλα αυτά ασφαλώς την ίδια στιγμή που το υποτιθέμενο success story που προσπαθεί να προβάλλει ο Σαμαράς καταρρέει μπροστά στην αποτυχία επίτευξης των οικονομικών στόχων που δήθεν θα έφερναν την ανάπτυξη και ενώ η Τρόικα επιζητά και άλλα επιπρόσθετα μέτρα ώστε να επιτρέψει το ξεκλείδωμα της επόμενης δόσης!

Μπροστά στον φόβο εργατικών αντιδράσεων η κυβέρνηση -μετά και την αποχώρηση και του "αριστερού" δεκανικιού της ΔΗΜΑΡ- επιχειρεί να επιδείξει "πυγμή" και να πατάξει κάθε υποψία αντίστασης αυξάνοντας τα μέσα καταστολής και παραβιάζοντας ασύστολα τους ίδιους τους αστικούς νόμους που η ίδια θεσπίζει. Η παράνομη και πέρα από τα χρονικά όρια που κατοχυρώνουν οι δικονομικοί κανόνες επέκταση της προφυλάκισης του Κ. Σακκά (απόφαση που ανατράπηκε μετά από 38ημέρες απεργίας πείνας του ιδίου και κάτω από την γενικότερη πίεση ενός όλο και μεγαλύτερου δικτύου αλληλέγγυων) και οι αυθαίρετες συλλήψεις αγωνιζομένων ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στην Ιερισσό αποτελούν ενδεικτικά παραδείγματα της εκδικητικής μανίας με την οποία αντιμετωπίζει το κράτος όσους αγωνίζονται εναντίον του. Παράλληλα αναζητώντας νέους συμμάχους η Κυβέρνηση έχει αποτινάξει από πάνω της τα δήθεν αστικά ταμπού της και κλείνει το μάτι στην Χρυσή Αυγή της οποίας πλέον οι φασιστικές ορδές επιδράμουν εναντίον στεκιών και εργατικών αγώνων υπό την συνοδεία της αστυνομίας. Είναι άλλωστε το πρόγραμμα της Χ.Α. που με συνέπεια υλοποιεί βήμα-βήμα και αυτή η κυβέρνηση, από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, μέχρι τις ρατσιστικές διατάξεις για τους/τις οροθετικους/κες στην υγειονομική νομοθεσία. 

Σε αυτές τις συνθήκες ο ρόλος της επίσημης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας παρουσιάζεται όχι μόνο ελλιπής αλλά και προδοτικός. Η νέα 24ωρή απεργιακή μπαλοθιά που καλούν με αφορμή την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου οι καρεκλοκένταυροι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για να δικαιολογήσουν τον θεσμικό τους ρόλο δεν κλίθηκε ως προσπάθεια κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην πολιτική των μνημονίων, αλλά ως μια προσπάθεια εκτόνωσης, μέσω της συνδικαλιστικής τους μιζέριας που οδηγεί από ήττα σε ήττα και από προδοσία σε προδοσία, της βαλβίδας της λαϊκής δυσαρέσκειας. 

Σήμερα στις συνθήκες τις καπιταλιστικής χρεοκοπίας χρειαζόμαστε νέες δομές για να μετατρέψουμε τις εθιμοτυπικές απεργιακές απεργίες των γραφειοκρατών σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας μέχρι την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος εκμετάλλευσης που γεννά τα μνημόνια. Να παλέψουμε για την δημιουργία Σωματείων βάσης, απεργιακών επιτροπών και εργατικών κέντρων αγώνα, σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά οργανωμένα από τα κάτω, χωρίς γραφειοκράτες και διαμεσολαβητές, για να περάσει επιτέλους ο πλούτος στα χέρια αυτών που τον παράγουν με εργατική αυτοδιαχείριση και άμεση δημοκρατία στους χώρους δουλειάς.

Πρωτοβουλία για τον συντονισμό σωματείων βάσης,
εργαζομένων, ανέργων και συλλογικοτήτων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου